Artikler/Reportasjer

Bionisk og burlesk comeback

I 2002 brøt popdronningen Christina Agulera (29) med sitt daværende dristige image, spilte inn romantiske musikkvideoer og sang rolige ballader som «You Are Beautiful». Nå kan det se ut som om dristige Christina er tilbake, «bedre, sterkere, raskere» enn noen gang før.

Mystiske radiobølger sendes ut fra nærliggende galakse

Det foregår noe rart i vårt kosmiske nabolag. Et ukjent objekt i den nærliggende galaksen M82 har begynt å sende ut radiobølger som ikke ligner noe man har sett noe sted i universet tidligere.

– Straff for bruk av narkotika hører ikke hjemme i et sivilisert samfunn

Straff for bruk av narkotika hører ikke hjemme i et sivilisert samfunn. Det mener Ragnar Hauge, professor emeritus ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi (IKRS).

Legenden om De ni ukjente

For at destruktive, tekniske hemmeligheter ikke skulle falle i profane hender, opprettet keiser Asoka, som hersket i India fra år 273 f.Kr., jordens mektigste hemmelige selskap: De ni ukjente.

– CIA driver fortstatt med tankekontrolleksperimenter

Det hevder den amerikanske forfatteren og journalisten Hank Albarelli som nylig ga ut boken «A Terrible Mistake: The Murder of Frank Olson and the CIA’s Secret Cold War Experiments», hvor det blant annet avsløres at CIA forgiftet franskmenn med LSD-brød under den kalde krigen.

Subliminal persepsjon eller: Den moderne markedsfundamentalismens makt over sinnene

I 1956 publiserte Sunday Times en artikkel om noe som syntes å være en ny trussel mot menneskets integritet: Subliminal reklame, uttenkt av den amerikanske markedsforskeren Jim Vicary.

HPV-vaksinen – et risikabelt eksperiment

I disse dager vil alle landets 12-årige jenter få tilbud om HPV-vaksinen Gardasil. Vaksinen har skapt voldsom debatt, både i Norge og internasjonalt, og i fagmiljøene hersker det fortsatt stor uenighet om vaksinen.

Reklamer

One response to “Artikler/Reportasjer

  1. Meget bra, nyttig og oversiktlig artikkel! Har sendt tips til Brennpunkt og bedt om at innføring av Gardasilvaksinering i barnevaksinasjonsprogrammet blir tatt opp. Sendte dem veldig mange linker, inkl. denne artikkelen.
    Hilsen Sandy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s