To år gammel jente døde etter å ha fått kombivaksine

En to år gammel jente fra Brisbane i den australske delstaten Queensland døde etter å ha fått den kombinerte sesong- og svineinfluensavaksinen.

Faren til den to år gamle jenta, som døde dagen etter at hun hadde fått den nye influensavaksinen, forteller at han har vanskelig for å tro at dette var tilfeldig, melder The Australian.

Les også: Ny og forbedret influensabløff for 2010

David Epapara snakker nå ut etter at helsemyndighetene i Queensland har satt i gang en såkalt rettsmedisinsk granskning av dødsfallet, noe som har forsterket bekymringen for at vaksinen kan gi alvorlige bivirkninger hos barn under fem år.

To år gamle Ashley Epapara ble funnet død i sengen sin den 9. april, morgenen etter at hun og hennes tvillingsøster hadde fått influensavaksinen hos familiens fastlege i Brisbane.

Epapara sier til The Australian at begge barna var sunne og friske før de mottok influensavaksinen, som i år altså inkluderer svineinfluensaviruset.

– Vi vet ikke så mye foreløpig, men det virker litt vel tilfeldig at en sunn jente bare dør sånn plutselig etter å ha fått denne vaksinen. Det er sjokkerende, sier han til den australske avisen.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s