Tjuedobling av autismediagnoser

På femten år er det en tjuedobling av personer som får diagnosen autismespekterforstyrrelser.

Stadig flere barn har det fagfolk kaller autismespekterforstyrrelser, melder TV 2 Nyhetene.

Symptomer på autisme er at barn er lite interessert i andre barn – og vanskelig å få kontakt med. Mange har språkvansker og repeterende atferd. Få har utbytte av et vanlig læringsmiljø.

– Forekomsten av autisme og autismespekterforstyrrelser har økt veldig de seneste år. Tidligere var det fire eller fem av 10.000, nå er det 80 av 10.000, sier  Synnøve Schjølberg, leder ved Folkehelseinstituttets avdeling for språk og læring.

Når åtte av 1000 får diagnosen er det tjue ganger så mange som for 15 år siden.

Schjølberg forklarer økningen med at fagfolk er mer observant på symptomer, men også med at det kan være flere som får utviklingsforstyrrelser.

– Mange har jo vært bekymret for at det kan være miljøforhold som kan bidra til å trigge denne utviklingsforstyrrelsen i større grad nå enn før, sier hun.

Schjølberg unngår imidlertid å nevne det som stadig flere foreldre frykter, nemlig at det også kan finnes en sammenheng mellom vaksiner og autisme.

Selv om en slik sammenheng ennå ikke er dokumentert, frykter så mange som en av fem foreldre at enkelte vaksiner kan forårsake autisme hos ellers friske barn, ifølge NHI.no.

Mange reagerte også sterkt på at Folkehelseinstituttet i høst gikk ut og anbefalte den kvikksølvholdige vaksinen Pandemrix til alle aldersgrupper, også til barn og gravide kvinner.

I Norge kom forbud mot bruk, import og omsetning av kvikksølv og kvikksølvprodukter 1. januar 2008. Et unntak var bruk av thimerosal i vaksiner.

I pressemeldingen fra departementet heter det: «Når miljøgiften kvikksølv havner i miljøet, er det svært skadelig, og bidrar bl.a. til at barn kan få utviklingsskader».

Likevel gikk Folkehelseinstituttet ut og anbelfalte den omstridte vaksinen, som altså inneholder kvikksølv i form av thimerosal, et stoff som ifølge en av verdens fremste kvikksølvforskere, professor Maths Berlin, kan føre til varige utviklingsskader hos foster og barn selv i ekstremt små doser.

I 2005 ga Robert F. Kennedy jr. ut den kritikerroste boken «Deadly immunity». I boken avsløres det blant annet hvordan det i et hemmelig møte ble fremlagt bevis for at vaksiner er årsaken til autisme-epidemien.

Her er et intervju med Kennedy på MSNBC News:

Reklamer

One response to “Tjuedobling av autismediagnoser

  1. http://www.youtube.com/watch?v=NO24XmP1c5E&feature=player_embedded#!for å gi et helhetbilde vill jeg anbefaledere å se på denne filmen
    Legg den gjerne ut på deres sider. med denne liken.
    Det er den beste filmen som er kommet i forbildelse med 911 og NWO. Et skremmende fakt som flest mulig bår se.
    I USA og Europa for øvrig er det mange millioner som allerede har sett den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s