Renvasket etter ni år i 9/11-helvete

Lofti Raissi (36) har vunnet kampen mot britiske myndigheter, og får nå tilkjent erstatning etter å ha blitt feilaktig anklaget for å ha vært innblandet i terrorangrepene 11. september 2001.

Algerie-fødte Raissi, som er utdannet pilot, var den aller første som ble pågrepet i forbindelse med terrorangrepene den 11. september, skriver VG Nett.

Allerede natt til 21. september 2001 ble Raissi arrestert i sitt eget hjem Berkshire i England, siktet for å ha gitt opplæring til flykaprerne som angivelig sto bak angrepene mot USA 11. september 2001.

Den britisk-algerske mannen satt fem måneder i Belmarsh høyrisikofengsel i London. Han ble fortalt at han ville bli tiltalt for høyforræderi og drap, og risikerte dødsstraff i USA, skriver Guardian.

Raissi har hele tiden hevdet sin uskyld, og etter nesten ti år i rettsapparatet har han nå endelig fått navnet sitt renvasket, samt en offentlig beklagelse fra britiske myndigheter.

I dag beskriver han de siste ni årene som et helvete, men sa samtidig at han var takknemlig for dommen.

– Jeg er blitt renvasket, ikke bare av retten, men også av den britiske regjeringen. Nå kan jeg starte med blanke ark, men jeg kan aldri tilgi dem for hva de har gjort, sa han.

Storbritannias justisminsiter Jack Straw har åpnet for at Raissi kan søke om kompensasjon på opptil to millioner pund, noe som tilsvarer i overkant av 18 millioner norske kroner.

Reklamer

One response to “Renvasket etter ni år i 9/11-helvete

  1. Så gjenstår det å se HVOR mye av de 2 millionene som blir hans..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s