Wikileaks vil snart publisere ny sjokkvideo

Wikileaks vil snart publisere en ny sjokkvideo. Denne gangen dreier det seg om drapet på mer enn hundre uskyldige afghanske sivile i mai 2009.

Dette kommer i kjølvannet av utgivelsen av helikopter-opptaket, som viser hvordan amerikanske soldater i et Apache-helikopter går til angrep på gruppe mennesker på en gate i den irakiske hovedstaden Bagdad i juli 2007, melder Dotconnector.

To små barn ble alvorlig skadet i angrepet, og rundt et dusin mennesker ble drept. Deriblant to ansatte i nyhetsbyrået Reuters.

Den nye Wikileaks-videoen skal inneholde avslørende materiale om hva som hendte da landsbyen Ganj Abad vest i Afghanistan ble rammet av et amerkanskledet flyangrep i begynnelsen av mai 2009.

Over 100 sivile afghanere skal ha blitt drept, og flere titall andre innlagt på sykehus med alvorlige skader etter bombingen. Blant ofrene var kvinner og barn, samt en afghansk hjelpearbeider som ble drept sammen med sine sju barn og flere andre familiemedlemmer, opplyste Røde Kors til Dagsavisen kort tid etter bombingen. 

Reklamer

One response to “Wikileaks vil snart publisere ny sjokkvideo

  1. Tilbaketråkk: Nå snakker USAs mest fryktede varsler « Cosmopolis Journalen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s